Youth Coalition van Brussels2030

40% van de Brusselse bevolking is jonger dan 30 jaar. Deze jongeren zullen een sleutelrol spelen in het Brussel van 2030. Daarom is Brussels2030 op zoek naar 100 gepassioneerde en geëngageerde jongeren tussen 15 en 30 jaar die deel willen nemen aan de Youth Coalition van Brussels2030. En aan de slag willen gaan met de 1.000 vragen van de Brusselse jongeren die we verzamelen tegen het einde van de zomer van 2023.

Wat is de Youth Coalition?

De Youth Coalition maakt deel uit van Brussel2030, en meer bepaald van het project Speak Up Brussels! Het doel van dit initiatief is de vragen van de Brusselse jongeren over de toekomst van hun stad te bespreken in het Brussels Parlement en te vertalen naar een voorstel van inhoudelijk programma. Dit wordt vervolgens gebruikt als basis voor de kandidatuur van Brussels2030.

Sinds februari 2023 verzamelen Brussels2030 deze vragen via een platform en debatten die de zorgen, maar ook de hoop van jongeren naar voren brengen: politiegeweld, klimaat, veiligheid in de openbare ruimte, toegang tot huisvesting, onderwijs, stijgende prijzen …

In september zal de Youth Coalition gedurende drie dagen nadenken, debatteren, dromen en bouwen aan onze visie voor Brussels2030.

Welke jongeren zoeken we?

Brussels2030 is op zoek naar jongeren met verschillende achtergronden en levenservaringen en streeft naar territoriale, culturele, sociale, leeftijds- en genderdiversiteit.
De criteria voor deelname: je woont in één van de 19 Brusselse gemeenten, je bent tussen 15 en 30 jaar oud, je bent geëngageerd (via een vereniging, school, buurt, beweging of een ander project) en je hebt geen politiek mandaat.

Praktische details

Youth Coalition gaat door op:

  • 9, 10 en 24 september 2023 van 9u30 tot 16u30.
  • in het Brussels Parlement (Lombardstraat 69, 1000 Brussel)
  • je krijgt een vrijwilligersvergoeding van € 40 per dag

Hoe deelnemen?

  • Schrijf je in op het Speak Up platform “Wat zijn jouw verwachtingen voor Brussel in 2030?”
  • Stel je vraag over een kwestie die je nauw aan het hart ligt en presenteer een positief scenario (wat je hoopt dat er in 2030 gebeurt) en een negatief scenario (wat je vreest dat er zal gebeuren).
  • Schrijf een korte begeleidende brief of maak een korte video waarin je vertelt waarom je wilt deelnemen aan de Youth Coalition. Brussels2030 willen jouw ideeën, voorstellen en visie op de toekomst van Brussel in 2030 heel graag horen.
  • Stuur voor 30 juni 2023 een e-mail naar Astrid Begenyeza (astrid.begenyeza@brussels2030.be) met je voornaam, achternaam, leeftijd, gemeente, e-mail, telefoonnummer, de link naar je vraag op het platform en de brief of video via WeTransfer.

 

Meer nuttige infos op Brussel-J !

Stel je vraag

Aarzel niet om ons een vraag te stellen, een professional uit het Bruxelles-J-netwerk zal je antwoorden. We bewaren je anonimiteit en je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door op « jouw vraag verzenden » te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.

*
*
*