Brussel-J is…

1. Online Informatie

Onze site bevat meer dan 300 pagina’s informatie voor jongeren in Brussel. Bovendien worden ze voortdurend bijgewerkt door onze partners, die allemaal erkende specialisten zijn.

2. Delen

Op onze site kun je vragen van andere mensen lezen, of het nu gaat over studie, werk, rechten, huisvesting, liefde en seksualiteit, reizen, vrijwilligerswerk… en alles te weten komen.

3. Respect voor Privacy en vertrouwelijkheid

Op onze site kun je je vraag stellen onder het thema dat je interesseert en dit anoniem doen door een pseudoniem te kiezen. Je privacy wordt dus volledig gerespecteerd. Je e-mailadres is niet zichtbaar voor het publiek, en je hebt altijd het recht om te vragen om alle persoonlijke informatie die op onze site of in onze gegevens staat, te vernietigen.

4. Correcte en gratis informatie

Gespecialiseerde informanten beantwoorden je vraag volledig en betrouwbaar, en je hoeft niets te betalen.

5. Altijd bereikbaar

Je kunt ons op elk moment van de dag en nacht je vraag sturen, en je ontvangt binnen enkele dagen een antwoord – en je hoeft niet te verplaatsen!

6. Privégesprekken

Als je probleem zeer persoonlijk is, kun je contact opnemen met onze diensten via info(a)bruxelles-j.be of telefonisch op 02/215.63.17, of we kunnen je doorverwijzen naar een van de permanenties van onze partners.

7. Geen discriminatie

Het maakt niet uit waar je vraag over gaat, waar je vandaan komt, wat je in het leven doet… alle vragen krijgen een antwoord, en maak je geen zorgen: onze moderatoren zorgen ervoor dat de interacties van gebruikers respectvol blijven.

8. Nieuws

Gebrek aan inspiratie? Op onze site vind je regelmatig het laatste nieuws over het leven in de hoofdstad (evenementen, opleidingen, hulp, ondersteuning, oproep tot projecten,…) Je kunt ook de activiteiten van Brussel-J volgen via onze pagina Facebook, ons account Instagram of TikTok en ons kanaal YouTube.

9. Nog wat cijfers

De website van Brussel-J ontvangt bijna 8000 bezoeken per dag en beantwoordt 1000 vragen per maand!

10. Opvolging wanneer nodig

Wanneer onze informanten denken dat een andere dienst je beter kan helpen, aarzelen ze niet om je door te verwijzen naar de meest effectieve hulp.

11. Een langdurige inspanning

De informatiedienst Brussel-J bestaat al sinds 1996.

12. Onafhankelijkheid

Brussel-J is een onafhankelijke jongerendienst, ondersteund door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Cocof, de Federatie Wallonië-Brussel en de Gemeente Elsene.

Activiteitenverslagen

Downloadbare links

Onze supporters

Brussel-J wordt erkend als een informatievoorziening voor jongeren in het kader van de Youth Guarantee in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en wordt ondersteund door publieke instellingen. De vzw wordt gefinancierd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Cocof, de Federatie Wallonië-Brussel en de Gemeente Elsene.