Ontdek Europa met 35.000 Interrail-passen van DiscoverEU

Ben je 18 jaar of ouder en droom je van een reis naar Europa als geen ander? Met de Interrail-pas wordt deze droom werkelijkheid. Met DiscoverEU kun je een van de 35.000 Interrail-passen winnen en de diversiteit en het erfgoed van het oude continent verkennen, waarbij je mensen van alle rangen en standen ontmoet. DiscoverEU geeft u waardevolle levensvaardigheden voor uw toekomst, zoals onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en openheid voor andere culturen.

Wat is DiscoverEU?

DiscoverEU is een actie van het Erasmus+ programma die u in staat stelt Europa te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. U reist voornamelijk per trein en ontdekt de verscheidenheid aan steden en adembenemende landschappen van Europa. Je kunt twee keer per jaar een aanvraag indienen. Succesvolle aanvragers ontvangen een ticket en een DiscoverEU-jongerenkaart. Met deze laatste krijgen ze korting op culturele bezoeken, leeractiviteiten, sportactiviteiten, lokaal vervoer, accommodatie, eten, enz.

Wat is de Interrail Pass?

De Interrail Pass is een ticket waarmee u met de meeste Europese treinen kunt reizen. Het geeft u toegang tot de diensten van 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen.

Wanneer is de volgende aanvraagperiode?

Van woensdag 15 maart 2023 om 12.00 uur (Brusselse tijd) tot woensdag 29 maart 2023 om 12.00 uur (Brusselse tijd). U kunt een aanvraag indienen via de website van DiscoverEU.

Om deel te nemen moet u:

  • geboren zijn tussen 1 juli 2004  en 30 juni 2005 (inclusief);
  • het nummer van uw identiteitskaart, paspoort of verblijfskaart vermelden op het onlineaanvraagformulier
  • burger of legaal inwoner zijn van een van de volgende landen:
    – lidstaten van de Europese Unie, met inbegrip van de landen en gebieden overzee (LGO) of
    – niet-EU-landen die met het Erasmus+-programma zijn geassocieerd: IJsland, Liechtenstein, Noord-Macedonië, Noorwegen, Servië en Turkije.
  • U moet een quiz afleggen (tenzij u zich aanmeldt als onderdeel van een groep).

Als u wordt geselecteerd, kunt u minimaal 1 dag en maximaal 30 dagen reizen tussen 15 juni 2023 en 30 september 2024.

Als je een handicap of gezondheidsprobleem hebt waardoor je moeilijk kunt reizen, krijg je hulp om deel te nemen aan de DiscoverEU-actie.

Ben je te jong om aan deze editie deel te nemen? Geen zorgen! Er komt elk jaar een editie in het voorjaar en in het najaar.

Kun je met vrienden reizen?

Ja, de keuze is aan jou. U kunt alleen reizen of een groep vormen met maximaal 4 vrienden, zolang zij voldoen aan de hierboven vermelde voorwaarden voor deelname.

Zodra u bent geselecteerd, zullen de nationale Erasmus+ agentschappen u helpen om met anderen in contact te komen en meer te weten te komen, door voor uw vertrek bijeenkomsten en reizigersontmoetingen te organiseren.

Wilt u uw geluk beproeven?

Ga naar de DiscoverEU-website om u aan te melden.

 

 

Stel je vraag

Aarzel niet om ons een vraag te stellen, een professional uit het Bruxelles-J-netwerk zal je antwoorden. We bewaren je anonimiteit en je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door op « jouw vraag verzenden » te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.

*
*
*