Bru-Stars

Bru-Stars is het Brussels netwerk geestelijke gezondheid voor kinderen, adolescenten en hun families.

Het is gebaseerd op het netwerken tussen Brusselse instellingen uit verschillende sectoren die de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren ondersteunen.

Bru-Stars heeft een divers zorgaanbod, waaronder:

  • 5 mobiele teams. Deze multidisciplinaire teams bieden hulp op maat aan kinderen en adolescenten met psychologische of psychiatrische moeilijkheden en hun families. Ze werken samen met het bestaande netwerk van het kind. Ze gaan ondermeer aan huis en verplaatsen zich over heel Brussel, voor situaties gaande van de zwangerschap tot de leeftijd van 23 jaar. De teams kunnen geactiveerd worden om toegang tot zorg te bieden aan gezinnen die niet naar de traditionele therapeutische diensten zouden komen.
  • Verschillende programma’s die, via verschillende thema’s, de samenwerking tussen professionals alsook de bevordering van de kennis rond geestelijke gezondheid ondersteunen.
  • Het project eerstelijnspsychologische zorg – zie Psybru met gratis individuele en groepsconsultaties bij een psycholoog, voor kinderen en jongeren t.e.m. 23j.
  • Een telefonische permanentie waar betrokken professionals (huisartsen, specialisten, ziekenhuizen, scholen, Kind&Gezin, diensten bijzondere jeugdzorg, kraamklinieken, enz.) en de begunstigden (en hun families) terecht kunnen voor vragen en begeleiding in hun zorgtraject.

Andere thema's