Shit opgelicht campagne door FOD Economie

FOD Economie lanceert zijn nieuwe “Shit opgelicht” campagne over de gevaren van piramideverkoop. Blijf op de hoogte van de alarmsignalen!

Iemand die je kent suggereert om op een snelle manier geld te verdienen. Daarvoor moet je lid worden van een netwerk. Dat doe je door een instapkost (startbedrag, investering in cryptomunten, abonnement, …) te betalen en nieuwe leden te werven. Die nieuwe leden worden op hun beurt aangespoord om nieuwe mensen te ronselen. Uiteraard hoort daar steeds een instapkost bij. Dat geld dient enkel om de personen die het piramidesysteem als eerste opzetten, rijker te maken.

Wat is piramideverkoop?

Piramideverkoop is een vorm van oplichting waarbij mensen worden geronseld door hen winst te beloven in ruil voor een bijdrage. Die bijdrage gaat naar andere leden hoger in de piramide. Om in de piramide op te klimmen en uiteindelijk geld te verdienen, moet je andere mensen aantrekken, die op hun beurt moeten investeren en werven. De verkoop van producten is bijkomstig en niet de belangrijkste bron van inkomsten.

Strafbaar

Wees op je hoede voor dat soort voorstellen, want je kunt het slachtoffer worden van een piramideverkoop. Als je daaraan meedoet, riskeer je niet alleen veel geld te verliezen, maar ben je ook medeplichtig aan een strafbaar feit.

Ontdek alle video’s op shitopgelicht.be !

Vergeet niet dat makkelijk geld stinkt !

Meer nuttige infos op Brussel-J !

Stel je vraag

Aarzel niet om ons een vraag te stellen, een professional uit het Bruxelles-J-netwerk zal je antwoorden. We bewaren je anonimiteit en je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door op « jouw vraag verzenden » te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.

*
*
*