Gratis studieruimte in Brussel

Op zoek naar een gratis studieruimte in Brussel ? Tussen overvolle universiteitsbibliotheken en afleiding thuis, is het vinden van een rustige, studievriendelijke ruimte essentieel. Hier is een lijst met de beste plekken om te studeren in Brussel, voor alle behoeften en voorkeuren.

1. Gemeenschappelijke studieruimtes :

De studiezalen in Brucity

De Stad Brussel stelt studiezalen beschikbaar aan studenten op de 8ste verdieping van het Administratief Centrum Brucity. Deze zalen zijn gratis toegankelijk na inschrijving en reservering. De zalen zijn toegankelijk tijdens de volgende blokperiodes:

  • van 27 november 2023 tot 17 januari 2024
  • uitzonderlijk gesloten op woensdag 20 december 2023

De zalen zijn op reservering geopend van maandag tot en met vrijdag van 8u30 tot 21u en op zaterdag van 9u tot 18u. Het aantal studenten per dag is beperkt tot 40.

De spiegelstraat studiezaal

  • Vanaf 16 jaar
  • Van 20 november 2023 tot en met 26 januari 2024, van maandag tot en met zaterdag van 8u30 tot 21u (16u30 op 24 en 31 december)
  • 02 563 66 51
  • sallesdetudes@cpasbxl.brussels

Centrum Noordpool

Antwerpsesteenweg 208 – 1000 Brussel

2. De bibliotheken:

Rijkeklaren bibliotheek

Rijkeklarenstraat 24 – 1000 Brussel (open tot 18u en op zaterdagochtend)

Bruegel bibliotheek

Hoogstraat 245 – 1000 Brussel (open tot 22u dankzij het Open+ systeem)

De franstalige en nederlandstalige openbare bibliotheken

Brussel is een tweetalige regio, wat betekent dat het twee netwerken van bibliotheken heeft die rustig en bevorderlijk zijn om te studeren.

Het franstalig netwerk

Het nederlandstalig netwerk

De Koninklijke Belgische Bibliotheek

De Koninklijke Bibliotheek van België: Een oase van rust op de Kunstberg, ideaal voor wie absolute stilte zoekt. De jaarlijkse studentenkaart kost €15.

3. Brik

Brik is de servicedesk voor studenten in Brussel. Op Brik – Studyspaces brengen ze verschillende studieruimtes in Brussel samen tijdens periodes van blokkade.

 

Meer nuttige infos over studeren in Brussel op Brussel-J !

 

Stel je vraag

Aarzel niet om ons een vraag te stellen, een professional uit het Bruxelles-J-netwerk zal je antwoorden. We bewaren je anonimiteit en je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door op « jouw vraag verzenden » te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.

*
*
*