Nationale Feestdag in Brussel

Nationale Feestdag in Brussel, Nationale Feestdag in Brussel

Kom naar Brussel om België te vieren! Ook dit jaar vindt de Nationale Feestdag plaats in Brussel met een rijk activiteitenprogramma.Deze editie viert ook tien jaar regeren van Hunne Majesteiten de Koning en Koningin. Ontdek het programma.

Feest in de Warande

De festiviteiten vinden plaats op 21 juli van 10.00 tot 20.00 uur in de volgende zone: Het Park van Brussel (het Warandepark), het Paleizenplein, het Koningsplein, de Hofberg, de Ravensteinstraat, de Kunstberg, het Museumplein, de Regentschapsstraat, de Kleine en Grote Zavel, de Bodenbroekstraat, de Zavelstraat en het Poelaertplein. Het publiek kan zich verheugen op honderden evenementen voor jong en oud. Hier vind je een kleine selectie.

 • Concert op kiosk (Warandepark)

  13u00 –  Midnight Port: Midnight Port is een Belgische funky bluesband uit Wallonië. Leg nu aan in de haven & drijf mee op funky blues sond waves.

  18u00 – The Belgians: Een muzikaal eerbetoon – revisited – aan Belgische artiesten waaronder Puggy, Philippe Lafontaine, Stromae, Arno, Axelle Red, Adamo, Lio, Plastic Bertrand, Wallace Collection, Hooverphonic,… en nog veel meer. Pop & Rock en danssfeer.

 • National sports day (Warandepark 10u-20u)

  Voor het tweede jaar op rij werkt de Stad Brussel samen met het SI Brussels Promotion (SIBP) voor de Nationale Feestdag. In het Warandepark van Brussel worden tal van sportactiviteiten georganiseerd die gratis zijn voor iedereen.

  De Brusselse sportclubs organiseren workshops (ontdekking, initiatie en vervolmaking) om nieuwe leden aan te trekken en ook om de Brusselse burgers bewust te maken van de voordelen en waarden van sport.

 • BOZAR (10u-20u)

De toegang het Paleis voor Schone Kunst is de hele dag gratis !

Militair en Burgerlijk defilé

De parade begint om 16u met verschillende militair en burgerlijke diensten.

Concert en Vuurwerk (Jubelpark)

Vanaf 21 uur worden tal van Belgische artiesten verwacht voor een concert vol verrassingen om niet alleen de koning te eren, maar ook de Belgen die zich de afgelopen tien jaar hebben onderscheiden. De artiesten zullen hun hits brengen onder begeleiding van een orkest gedirigeerd door Michel Bisceglia. Het concert zal door een laser-,licht- en vuurwerkshow gevolgd zijn.

In het park zullen foodtrucks en bars staan opgesteld en dankzij grote beeldschermen zullen zoveel mogelijk mensen van de show kunnen genieten.

Artiesten :

Meer infos op 2107.be !!

 

Meer nuttige infos op Brussel-J !

 

Stel je vraag

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht

*
*
*