Meer betaalbare psychologische zorg

Meer betaalbare psychologische zorg

Meer betaalbare psychologische zorg is belganrijk ! Iedereen heeft recht op toegang tot psychologische zorg zodra de behoefte daartoe bestaat. De stap zetten naar hulp hoort zo klein mogelijk te zijn. Steun hoort zo snel mogelijk verleend te worden. Daarom neemt het RIZIV het grootste deel ten laste van de kostprijs van de consultaties van psychologen die de overeenkomst “eerstelijns psychologische zorg” getekend hebben. Deze psychologen zijn beschikbaar bij jou in de buurt, niet enkel in hun consultatieruimte maar ook op plaatsen waar je regelmatig langskomt.

Je moet in ordre zijn met je ziekenfonds om van dit aanbod gebruik te kunnen maken. Verder zijn er geen administratieve stappen. Neem contact met een psycholoog op de lijsten hieronder en breng enkel je identiteitskaart mee naar de afspraken. Op de lijsten zie je de verschillende talen die de psychologen spreken. Ze kunnen ook beroep doen op tolken.

Download de lijst van psychologen voor kinderen en jongeren (0-23 jaar)

Download de lijst van psychologen voor volwassenen (vanaf 15 jaar)

De eerste sessie is gratis. Vervolgens betaal je 11€ per individuele sessie (4€ voor rechthebbenden van de verhoogde tegemoetkoming) en 2,5€ per groepssessie.

Meer info nodig ?

 

Meer nuttige infos op Brussel-J !

Delen

Stel je vraag

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht

*
*
*