Jongerenstages bij de Defensie

Jongerenstages bij de Defensie, Jongerenstages bij de Defensie

Ben je tussen 16 en 20 jaar, dan kan je tijdens een vakantie al eens komen proeven van het militaire leven tijdens de jongerenstages bij de Defensie . Werken op een schip, valschermspringen, of eens bivakkeren op het terrein: er is iets voor idereen.

Tijdens een jongerenstage krijg je gedurende 5 tot 10 dagen een actief programma waar je in groep proeft van het militaire leven. Wat voor activiteiten, dat valt te zien voor welke jongerenstage je je inschrijft . Maar uitdaging, sport en team geest staan altijd centraal. De meeste stages zijn tijdens de zomervakantie maar je hebt er ook enkele in de paasvakantie.

Voor wie ?

Ben je Belg, spreek je Nederlands of Frans en ben je tussen 16 en 20 jaar oud, dan kan je je inschrijven voor een jongerenstage. Pas op voor sommige stages moet je fysiek testen afleggen.

  • De plaatsen voor jongerenstages zijn beperkt. Om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven om deel te nemen, krijg je voorrang als je de eerste keer inschrijft en ook de jongste deelnemers krijgen voorrang.
  • Bij de stages met een test moet je een sporttest afleggen. Je moet 2.400 meter hardlopen, pull-ups en sit-ups doen. Je moet ook je 50m-zwemdiploma hebben. De testen vinden plaats op woensdagmiddag.
  • Een deel van de plaatsen is gereserveerd voor meisjes, die ongeveer 25% van de cursisten uitmaken. Zij leggen aangepaste alternatieve tests af: een andere oefening vervangt de pull-ups en de looptijd wordt aangepast.

Hoe inschrijven ?

De stages kosten tussen 115 en 300 €. Alle stages zijn all-in: maaltijden, woning, het materiaal voor de activiteiten en verzekering zijn in de deelnameprijs inbegrepen.

Geïnteresseerd? De inschrijving voor de jongerenstage van het Belgische leger start begin maart op de website van de Defensie. De proeven vinden plaats in april en mei.

Stel je vraag

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht

*
*
*