Brusselse Waterdagen 2023

Brusselse Waterdagen 2023

Laat je onderdompelen! Kom het blauwe patrimonium van het Gewest ontdekken en ervan genieten door deel te nemen aan de talrijke gratis activiteiten van de Brusselse Waterdagen 2023 !

Van zondag 19 tot zondag 26 maart 2023 : bezoeken en geleide wandelingen langs het water, boottochten, conferenties, tentoonstellingen, redden van amfibieën, natuurobservatie, activiteiten voor kinderen…

Tientallen activiteiten op het programma, voor elk wat wils!
Alle activiteiten van de Brusselse Waterdagen 2023 zijn GRATIS!

Hier vind je een paar voorbeelden :

  • Ontdekking van de vallei van de Tweebeek

    Vanuit de boerderij Nos Pilifs ontdekken we de vallei van de Tweebeek en de omliggende vijvers.

  • Waarom is water de bron van het leven ?

    De wonderbaarlijke eigenschappen van water bij de oorsprong van het leven en de evolutie ervan. Waarom maakten de fysische en chemische eigenschappen van water het mogelijk dat er leven op aarde ontstond en in stand werd gehouden? Hoe is het leven ontstaan? Hoe heeft het zich ontwikkeld? Je zal van de gelegenheid gebruik maken om de natte natuur van het Scheutbos te bezoeken: bronnen, beken, vijvers en rietvelden.

  • FLOWBRU wandeling : het Brusselse meetnetwerk

    Onder het motto ‘meten is weten’ wordt het Brusselse water op een 130-tal sites gemeten. Tijdens de wandeling zal je de werking van het Brusselse meetnetwerk Flowbru ontdekken (Wat wordt er gemeten? Waar? Waarom? Op welke manier?) aan de hand van een bezoek aan een aantal meetstations. De wandeling zal vertrekken aan het meetpunt op de Zenne, op de locatie waar de Zenne het Brussels Gewest binnenstroomt, vervolgens gaat het naar het Waterzuiveringsstation Zuid, Viangros (waar het gezuiverd water in de Zenne komt).

 

Ontdek het volledig programma op leefmilieu.Brussel !

Meer nuttige infos op Brussel-J !

Delen

Stel je vraag

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht

*
*
*