Brusselse parken zomerbars

Brusselse parken zomerbars, Brusselse parken zomerbars

Je lag net lekker in een park, in de zon… Tot plots: dorst! Wat nu? Gelukkig hebben wij speciaal voor jou alle Brusselse parken zomerbars vopgelijst. Ga de uitdroging van je lijf te lijf in stijl, en maak het je gemakkelijk, in het park.

Kiosk Radio Bar – Warandepark

Muziek, nog zoiets dat een zonnige dag nog zonniger kan maken. En laat dat nu net de specialiteit zijn van Kiosk Radio in het Warandepark! Terwijl de crème de la crème van de alternatieve muziekscene de beste platen uit hun kast halen, kan je er terecht voor een drankje. Of omgekeerd: terwijl je op zoek gaat naar verfrissing, doe je er geheel onverwacht de muzikale ontdekking van het jaar. Het kan allemaal!

Woodpecker – Terkamerenbos

Na een deugddoende wandeling in het Terkamerenbos kan je weer op krachten komen aan de Woodpecker-kiosk. Op het menu staan salades, burgers, wafels, huisgemaakte limonades, lokale bieren… Kortom, de ideale plek voor natuurliefhebbers en hondenbaasjes, want ook vierpoters worden hier verwend.

Jardin d’Hiver – Terkamerenbos

Nog een reden om wat langer in het Terkamerenbos te toeven: Jardin – de organisatie die Brusselse locaties doet heropleven – heeft een gloednieuwe zomerbar geopend, recht tegenover Les Jeux d’Hiver. Op dit uitgestrekte terras in het bos kan je voortaan genieten van ijskoude drankjes en heerlijke foodtruckgerechten. Een rustgevende plek met kinderactiviteiten en liveconcerten, ideaal voor wie snakt naar een langere tussenstop.

Guinguette Populeir – Josaphatpark

Brusseleir of geen Brusseleir, in de guinguette van het Josaphatpark hoef je niet op je honger te zitten, au contraire. Gezonde en verfijnde broodjes, slaatjes, piadina, focaccia… Een kiosk zou van minder populeir worden!

Woodpecker – Warandepark

Ook in het Warandepark, zorgt de Woodpecker-kiosk voor sfeer en gezelligheid! De menukaart staat vol lokale specialiteiten. Zo kan je er o.a. een ijsje bestellen van het Brusselse ijssalon Gaston, een koffie van het Brusselse merk Velvet en een biertje van de Brusselse Brasserie de la Senne. En wanneer je innerlijke mens is versterkt, kan je je wagen aan een partijtje petanque, mölkky, kubb of badminton in het park. Klinkt goed, niet?

Parckfarm Cafetaria – Park Tour & Taxis

Parckfarm is meer dan een kiosk. Het is in de eerste plaats een organisatie die ecologische, sociale en culturele buurtinitiatieven in het park promoot en ondersteunt. Vanaf 1 april kan je terecht in hun glazen farmhouse voor verfrissende drankjes en een gezonde lunch (takeaway).

La Laiterie – Josaphatpark

Wie naar het Josaphatpark trekt, heeft twee keer prijs. Want naast Guinguette Populeir, is er ook nog La Laiterie. Net zoals die van haar parkgenoot, grossiert de menukaart ook hier in lekkere, biologische en huisbereide producten. Met een beetje geluk word je tijdens je lunch zelfs getrakteerd op een jazzconcertje.

Smikkelen in het Wolvendaalpark

Een bezoek aan het Wolvendaalpark in Ukkel is niet compleet zonder een rustpauze aan Guinguette du Wolvendael. Aan het roer staat het Woodpecker-team, en dat merk je aan de menukaart. Net als in Terkamerenbos of in het Warandepark zal niemand hier op zijn honger blijven zitten.

Guinguettes Barc

Net als de afgelopen jaren voorziet Leefmilieu Brussel ook heel wat parken van een ‘guinguette’ (Frans voor zomerbar). Zo kan je vanaf mei weer een drankje en een hapje bestellen aan de toog van Maurice in het Jubelpark of André in het Park van Laken.

Maurice? André? Je hoort het goed. Elke guinguette draagt een naam die verwijst naar het park waarin hij/zij zich bevindt. Daarnaast heb je nog Emile in het Dudenpark, Henri in het Georges Henripark, Fabiola – uiteraard – in het Koning Boudewijnpark, en Jeanne in het Rood Klooster. Dit jaar is er ook Eddy, een ‘fietsbar’ in de plantentuin Jean Massart. De guinguettes zijn open tot en met 25 september.

Meer nuttige infos op Brussel-J !

Stel je vraag

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht

*
*
*